Avatud

Avatud

E, K, N, R - 9.00-16.00

T, L, P - SULETUD

Iga kuu viimane reede suletud. Sisetööpäev


Sõpruse 90, Kasepää küla, Mustvee vald, Jõgevamaa 49503, Telefon 53070828

E-post : kasepaa.raamatukogu@mail.ee







neljapäev, 11. veebruar 2016

Heljo Mänd 90

Täna   saab 90-aastseks armastatud kirjanik Heljo Mänd. Kasepää raamatukogus on võimalik tutvuda tema sünnipäevale pühendatud väljapanekuga.
Foto: Terje Lepp


          
Heljo Mänd sündis Narvas kontoriametniku tütrena, õppisTallinna Arve- ja Plaanindustehnikumis ning Eesti Riiklikus Teatriinstituudis. Aastatel 1958-65 töötas lasteajakirja Pioneer toimetuses, 1960-65 samaaegselt ka lasteajakirja Täheke toimetuses. Alates 1965 vabakutseline kirjanik. Kirjanike Liidu liige aastast 1961.
Heljo Mänd on avaldanud üle 100 värsi-, proosa- ja näidendiraamatu lastele ja üle 30 raamatut täiskasvanutele, kuuldemänge, lastenäidendeid, TV-stsenaariume („Mõmmi ja aabits”, „Nõiakivi”), tõlkinud lasteluulet ja -proosat vene, inglise ja saksa keelest. Tema lasteraamatuid on tõlgitud enam kui 20 keelde.
 Nii luules kui proosas saavutab ta lugejaga hea kontakti talle omase lapseläheduse tõttu, mis väljendub mängulisuse, elava fantaasia, huumori ja värvika kujundlikkuse kaudu. On kirjutanud proosaraamatuid ka keskmisele ja vanemale koolieale. Tähelepanuväärselt õnnestunud on humoristlik koolipoisilugu „Toomas Linnupoeg” ning lapsepõlvemälestustel põhinev jutukogu „Väikesed võililled”. Armastatud „Karu-aabitsast” on ilmunud arvukaid kordustrükke, populaarsed on ka teised Mõmmi-raamatud.

Lastekirjanduse Keskus